Olympic Park

Na 9. května jsme naplánovali návštěvu Olympic Parku. Místo, kde v roce 2000 na letních olympijských hrách vybojovali zlatou medaili Štěpánka Hilgertová v kanoistice a Jan Železný v hodu oštěpem, nebo kde si pro tři zlaté doplaval miláček všech Australanů Ian Thorp, jsme prostě museli vidět.

Plánek Olympic Parku - obrovské zelené plochy nás nadchly | Australia - Sydney Olympic Park - Badu Mangroves - 9.5.2010

Přiznám se, že já jsem ze začátku zas až tak moc nadšená nebyla. Z vlaku jsme vystoupili přímo mezi stadiony. Co tady celý den budeme dělat?? Proběhlo mi hlavou, ale Honzik už se mlsně olizoval nad mapičkou areálu. Po pár krocích se před námi otevřela obrovská zelená plocha plná golfových hřišť, vodních ploch a atrakcí pro děti. Na rozhledně jsme naplánovali procházku exotickým mangrovníkovým pralesem - sice krásným, ale bohužel plným pavouků, smradlavého bahna a tisíců malinkatých krabů žijících v tom smradlavém bahně :-)

Alespoň krátký dpočinek jsme si tady ale nakonec dopřáli. Nikde ani noha a neuvěřitelné ticho. Dokonce ani ptáci tu neštěbetali (určitě se taky bojí těch pavouků) :-) | Australia - Sydney Olympic Park - Badu Mangroves - 9.5.2010

V druhé části procházky se krajina krásně otevřela a my si mohli vychutnat sluníčko, jezírka, spoustu ptáků a zátoku plnou potopených starých vraků. Nejvíc se nám ale líbilo dětské hřiště, které Honzík dětem hrozně záviděl, nezbytné BBQ a mě uchvátily krásně čisté záchody s toaletním papírem, voňavým mýdlem a funkčním sušákem na ruce. Samozřejmě zdarma. Cestou zpět se Honzík společně s několika cizími dětmi vydováděl u vodní atrakce. Netřeba dodávat, že k vlaku šel s úsměvem od ucha k uchu a celý mokrý :-)

Další fotky najdete zde.

12.05.2010 vytvořil(a) alenka, 12.05.2010 upravil(a) hell, přečteno 14146x
Zpět