Konečně Bondi!

2.4.2010 – pátek. V ČR prý pořád ještě prší a je hnusně? My dnes konečně jedeme na pláž, protože je tu opět krásně a horko :-) Všichni mluví o Bondi, ale my se rozhodli začít na Coogee, kam jsme snadno a rychle dojeli městskou hromadnou dopravou.

 První kontakt s coogee (čti kůdží) pláží ... úchvatné:-) | Australia - Plaze v Sydney - 2.4.2010

Pláž byla neuvěřitelně čistá, opět nikde žádné odpadky, sklo v písku ani psí hovínka, takže jsme si vychutnávali romantickou procházku v horkém písku. Před studenými vlnami jsem se párkrát pokusila utéct, samozřejmě marně a během okamžiku jsem měla kalhoty úplně mokré a plné písku :-) Samozřejmě, že ani tady nechyběly grily na odpolední barbeque. Prostě na trávě za pláži je postavených několik velkých grilů a posezení, kam si přijdete s jídlem (klokaníma stejkama) a s přáteli si na pláži uděláte BBQ párty. Vše zdarma, jen po sobě musíte uklidit, což je tady pro všechny naprostá samozřejmost.První setkání s Pacifikem ... hergot to je studene ... 21,5 stupně. | Australia - Plaze v Sydney - 2.4.2010

Po dovádění na pláži jsme se vydali na asi dvouhodinovou cestou po pobřeží na nejznámější a nejoblíbenější pláž Bondi. Celé pobřeží je z pískovce a moře za čas vytvořilo úžasnou scenérii cliffů a převisů. Na jednom z nich jsme si taky udělali malou přestávku se svačinkou. Celou dobu nám velmi nízko nad hlavou prolétalo jedno dopravní letadlo za druhým.

To jsou útesy co? | Australia - Plaze v Sydney - 2.4.2010

Cestou k Bondi jsme minuli Bronte Beach, kde jsme se nakonec i vykoupali. Voda, která se nejdřív zdála hrozně studená, byla po prvním skoku do velkých vln krásně teplá, vůbec se nám nechtělo ven. Taky jsme poprvé viděli surfaře, kteří měli z vln ještě větší radost než my :-) 
Pláž Bondi jsme se zamilovali jako všichni ostatní. V tomto ročním období už není tak strašně plná lidí jako v létě. Všude jsou místa na grilování a za pláží je pak Bondi promenáda s obchůdky a restauracemi. To se moc líbilo hlavně Honzíkovi. Chtěl ochutnat úplně všechno, co viděl. Dokonce tu prodávali bezlepkovou pizzu (samozřejmě za příplatek). Ale byla malinká a příšerně drahá. Nakonec to vyhrál humr. Honzikovi masíčko pěkně ugrilovali s česnekem a napěchovali zpět do krunýře s okem a chupatýma nohama. Omlouvám se, ale musím to napsat: jídlo vypadalo jako ugrilované dětské blitíčko :-) Podle mě tak i chutnalo.. :-) Honzik si ale moc pochutnal a to bylo nejdůležitější.

... takhle připravený na česneku a zabelený sebou na pláž ... výborné jídlo!!! (teda jen pro mě, Alča říkala že to vypadá jak smažene dětské blitíčko:-)) | Australia - Plaze v Sydney - 2.4.2010

Večer jsme díky Míše, Filipovi a jejich kamarádům ze školy zažili naši první grilovačku na pláži a je to super. Lidi nesedí večer doma na zadku u televize, ale grilují na pláži s rodinou nebo přáteli a všude je neuvěřitelná pohodičkaaa :-)Grilováníčko ... začíná:-) | Australia - Plaze v Sydney - 2.4.2010
Ochutnali jsme domácí Sangrii – pro neznalé je to hodně sladký alkohol z vína, vodky, džusů a ovoce (dva ze spolužáků jsou Španělé) a taky steak z klokana. Moc nám chutnal, a protože nám masíčko připadá jako lepší hovězí, už máme naplánovaný klokaní gulášek :-) 

A zítra s Phillem a Míšou do Blue Mountains! Vyrážíme už v sedm ráno, tak snad nezaspíme!

Další fotky najdete zde.

04.04.2010 vytvořil(a) alenka, 04.04.2010 upravil(a) alenka, přečteno 13480x
Zpět